"Изкупувайте благовремието, защото дните са лоши" /Ефесяни 5:16/
Ноември, 2018
Ноември, 2009

Израел удря Иран до месеци

Противници на евреите разработват ракети с тегло до половин тон

Израел се готви да нанесе удар срещу Иран след декември. Това съобщиха израелски медии, като се позоваха на френското сп. „Канар аншене”. Според изданието Тел Авив вече е поръчал на френски производител висококачествени провизии за елитните си части. Освен това израелските военни са поискали запасняците от силите за отбрана, които в момента са зад граница, да се върнат във военните си подразделения между ноември и декември.
Канар Аншене” твърди още, че при неотдавнашното си посещение във Франция шефът на израелския генерален щаб генерал Габи Ашкенази е заявил пред френския си колега Жан-Луи Жоржелен, че еврейската държава не планира да бомбардира Иран, но може да предприеме сухопътна операция срещу ислямската република.

Междувременно вестник „Аарец” съобщи, че от началото на януари 2010 г. в Израел започват масирана кампания по раздаването на противогази на населението. Според командващия израелските тилови служби Яир Голан за три години ще бъдат раздадени над 4 млн. противогаза. Първи защитни средства ще получат жителите на северните и централните райони, както и населените места, които могат да бъдат подложени на евентуална химическа атака. Освен това сгради в Израел ще бъдат укрепени срещу ракетен обстрел. По думите на Голан мярката се налага, тъй като противници на израелската държава разработват мощни ракети, някои от които с тегло от половин тон.
Представители на иранската опозиция твърдят, че върховният духовен водач на Иран аятолах Али Хаменей е починал или поне е тежко болен. Интернет е залят от слухове, според които на 12 октомври Хаменей е загубил съзнание и е изпаднал в кома. Според други източници 70-годишният аятолах е починал на 14 октомври. Британският вестник „Дейли телеграф” изрежда няколко признака, които потвърждават слуховете за смъртта на Хаменей. Според изданието по фасадите на държавните учреждения в Иран били спуснати знамена с черен цвят, а водещите по иранската телевизия също били облечени в черно. Освен това бойци на военизираното опълчение „басиджи” патрулирали по улиците в готовност да разпръснат евентуални демонстрации.