"Изкупувайте благовремието, защото дните са лоши" /Ефесяни 5:16/
Ноември, 2018
Юни, 2010

Истината за инцидента с флотилията

 

На 9 юни в редакцията се получи имейл от Митка Атанасова и екипът на ХПИ - България, в който се казва:

Скъпи приятели,

Тъй като материалите от ерусалимския офис на Християни приятели на Израел бяха завършени няколко дни преди инцидента с флотилията, плаваща към Газа, това събитие не бе отразено в тях за юни. Затова ви изпращаме текст, който получихме преди няколко дни от Европейска коалиция за Израел (ЕКИ), наше партньорско служение, което е вече добре познато на повечето от вас. Материалът съдържа много полезна и важна информация, която ще ви помогне да се молите по правилния начин в това критично време.

Сърдечно благодарим на всеки един от вас, който стои с Божия народ в тези усилни дни.

 

Израел продължава да изразява желанието си за мир

В момента Израел е атакуван от информационна и медийна война, безпрецедентна по своя мащаб и интензивност. Европейската коалиция за Израел (ЕКИ) в момента използва социалните медии Facebook, Twitter и други комуникационни канали, за да противостои на дезинформацията, предоставяйки липсващите сведения, които медиите избраха да не разкриват. На нашия интернет сайт сме публикували съобщение за пресата и молим всички да запазят самообладание.

Молим ви да ни помогнете в разпространението на това послание, за да може да достигне до всеки, който се интересува от истината.

Настоящата атака е била внимателно планирана, така че да делигитимира правото на съществуване на Държавата Израел и да я постави в невъзможност тя да се защитава. Ако тези цели бъдат постигнати, унищожението на Израел би било неизбежно.

 На сайта може да намерите няколко клипа от медиите и информация, която е важна за разбиране на голямата картина. Особено ви препоръчваме медийните клипове на MEMRI (Изследователския институт по въпросите на Близкия изток), които следят репортажите по арабските медии на www.memritv.org

За по-разширена информация, свързана със ситуацията, може да посетите http://www.bicom.org.uk/

Ето няколко видео клипа, които може да видите и да изпратите на други хора:

Чуйте как активистите на флотилията скандират ислямския боен вик, призоваващ за убиване на евреи и ислямско мъченичество при отплуването на флотилията: http://www.memritv.org/clip/en/2489.htm
Вижте как израелски войници са атакувани от “активистите за мир” и са изхвърляни от кораба, когато влизат в плавателния съд:
http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo&feature=player_embedded

Вижте клип, показващ оръжията, заловени на “кораба за мир”:
http://dover.idf.il/IDF/English/News/today/10/05/3106.htm

Чуйте професор, базиран в Газа, който прокламира истинската кауза на плавателната мисия: “Ислямът идва и Газа е неговият авангард”:
http://www.memri.org/clip/en/0/0/0/0/239/0/2490.htm

IHH, която има централна роля в организирането на флотилията до Газа, е турска неправителствена организация, доставяща хуманитарна помощ, но е с радикална ислямска и анти-западна ориентация. Освен легитимната си филантропска дейност, тя подкрепя радикални ислямски мрежи, включително Хамас и поне в миналото, дори глобални ислямски елементи:

http://www.terrorism-info.org.il/malam_multimedia/English/eng_n/html/ham...

Предвид информацията дотук, имаме много основателни причини да вярваме, че това е било едно добре планирано и координирано действие. В нашето писмо от миналата седмица отбелязахме, че преди няколко дни в Истанбул се състоя заседание на ООН, чиято цел беше “да сложи край на окупацията”. Домакин и основен говорител на това събитие беше турският външен министър, който сега нарича трагичния инцидент “държавен тероризъм” и призовава за свикването на спешно заседание на НАТО. Забележете, че корабите плаваха под турски флаг. Прилагаме и информация от миналата седмица, в която се говори за делегация от евродепутати, заминали за Израел, за да участват в движението, подкрепящо флотилията (вж. по-долу):

25 – 27 май, Истанбул. Международно заседание на ООН. “Слагане край на окупацията и установяване на палестинска държава”:
http://unispal.un.org/databases/dprtest/ngoweb.nsf/f12fded4d059700085257...

24 – 27 май, Близък изток: Делегация от 15 евродепутати посешават Израел и Палестинските територии в този период. Мисията се фокусира върху хуманитарната ситуация, мирния процес и използването на средства от ЕС в Палестинските територии. Евродепутатите осъдиха отказа на израелските власти да позволят достъп до Газа: http://www.europarl.europa.eu/news/expert/infopress_page/030-74876-140-0...

А ето и обобщение на новините накратко:

* В неделя вечер (30 май) израелски военни сили се качиха на ислямско-контролираната флотилия, която се беше отправила към Газа в нарушение на блокадата. Блокадата беше наложена от Израел поради дългогодишната практика на контрабандно пренасяне на оръжия и боеприпаси за терористичните действия, насочени срещу Израел.

* Израел напусна Газа през 2005 г. с надеждата за мир, но вместо мир получи повече от 10.000 ракети и терористични атаки.

* Държавата Израел се обърна няколко пъти към организаторите на флотилията – първо при тяхното заминаване и по-късно, по време на плаването им в морето – и ги покани да пристигнат на пристанището в Ашдод, където да се прехвърли товарът на кораба за Газа, тъй като товарът подлежи на проверка за сигурност. Организаторите отказаха.

* “Ние сме напълно решени да стигнем до Газа независимо от каквото и да било сплашване или заплахи за сигурността ни; ще трябва да ни спрат със сила”, каза един от организаторите на флотилията.

* Лидерът на Хамас Исмаил Ханийе каза тази седмица: “Ако корабите стигнат Газа, това е победа, ако бъдат пресрещнати, това също ще е победа”.

* Екстремистите качиха малки деца на борда на корабите с ясното съзнание, че планират да нарушат международното морско право.

* Пътниците на един от шестте кораба започнаха сблъсъци на насилие.

* Докато се качваха на плавателните съдове, израелските войници бяха физически атакувани с огнестрелни и хладни оръжия, включително ножове и метални прътове, които са били подготвени предварително. Оръжие, принадлежащо на израелски войник, е било грабнато и някой от нападателите е стрелял по войниците.

* По време на инцидента, когато животът им е бил изложен на опасност, израелските войници са били принудени да използват средства, за да разпръснат нападателите, включително и огнестрелни оръжия.

* Действията на израелската армия са били оторизирани от Кабинета за сигурност, министър-председателя и министъра на отбраната.

* Имаше девет убити сред вандалите на флотилията и други ранени. Няколко израелски морски офицери също бяха ранени. Всички ранени са били откарани в болница.

* Отговорността за насилието е на организаторите и участниците във флотилията, които инициираха насилието.

* Цялата флотилия беше замислена като сензационна новина и политическа провокация от елементи, враждебни на Израел – основно екстремистка група, служеща си с насилие и подкрепяща терористични организации под прикритието на хуманитарна дейност. 

* Областта е под контрола на: 

http://picasaweb.google.com/mererhetoricblog/GazaTravelGuideShopping?fgl=true&pli=1#

* В Газа няма хуманитарна криза или глад за Хамас, терористична организация, която продължава да се въоръжава с оръжия и ракети, за да атакува израелци – както е правила досега. Хамас продължава да държи в плен Гилад Шалит, израелски войник, в нарушение на международното право. Съответно, Израел има всяко право да инспектира всеки един товар, влизащ в Газа.

* Израел има желание за мир и продължава да го изразява, както и да подава ръка на добра воля на всички, които са готови да вървят към истински мир.