"Изкупувайте благовремието, защото дните са лоши" /Ефесяни 5:16/
Юли, 2017
Декември, 2009

Ще дойде ли краят на света
през 2012 година
 

 

Календарът на маите бил верен до секунди, но има обстоятелства, които те не са взели предвид

Д-р Джоузеф МАТЕРА, богослов

В средата на ноември излезе филмът „2012”, чийто продуцент, режисьор и сценарист е създателят на “Денят на независимостта” и “След утрешния ден”, описващи края на света.

Това, което отличава новият филм от предишните два, е, че изобразява катастрофални събития, за които древният календар на маите предвещава, че ще се случат на 21 декември 2012 година. Маите са били процъфтяваща цивилизация в Централна Америка, която мистериозно изчезнала около 900 година след Христос.

Толкова много хора, гледали филмите, са се поддали на паниката, че се е наложило да се намеси НАСА, за да успокои всеобщите страхове и да предотврати масова истерия! Дейвид Морисън, директор на Института по лунни изследвания към НАСА в Калифорния казва следното: “Преди две години всяка седмица ми задаваха въпроси във връзка с 2012 година. Сега получавам най-малко по десет на ден и хората наистина са обезпокоени. Група тийнейджъри ми казаха, че обмислят самоубийство, за да не видят с очите си края на света. Много въпроси ми бяха зададени и от Англия. Един от най-тъжните дойде от жена, която сподели, че нейната котка е единственият й приятел. Тя попита дали може да приспят котката й преди 2012 година, за да избегне страданието.”

Нещото, което придава достоверност на тези предсказания, е невероятната прецизност на някои астрономически изчисления на маите, относно продължителността на лунния месец (те са се отклонили само с 34 секунди спрямо съвременните изчисления) и точността на движението на планети като Юпитер и Марс (едно удивително постижение, като се има предвид, че не са разполагали с телескопи и съвременни технологии).

Маите са вярвали, че богът на творението и войната, Болон Йокте, ще слезе от небето, за да съди земята. Сред поддръжниците на този възглед е авторът на бестселъра “Библейският код” Майкъл Дроснин, който твърди, че разшифровката на тайни библейски кодове показвала как през 2012 година земята ще бъде бомбардирана от комети. Друг поддръжник на този възглед, Лорънс Джоузеф, автор на книгата “Апокалипсис 2012” казва, че във въпросния ден слънцето ще застане на една линия с центъра на нашата галактика, в резултат на което ще се получи гравитационно преместване, което ще извади нашата планета извън орбитата й, предизвиквайки катастрофа.
Предлагам на вашето внимание причините, поради които аз не вярвам в това пророчество на маите:

   * Дейвид Морисън от НАСА отхвърля идеята, представена в този филм, за мистериозна планета Нибиру, която се е насочила за сблъсък със земята след 3 години. Астрономите твърдят, че такава планета не съществува, но дори и да съществуваше, ако след 3 години предстоеше да удари земята, тя трябваше да е станала най-ярката звезда в небето, видима с невъоръжено око.

   * Според НАСА магнитният поляритет на земята се пренастройва на всеки 400 хиляди години и няма признаци, които да подсказват, че това ще се случи в скоро време.

   * Земята винаги е била уязвима към удари от комети и астероиди, но те са опасни само, ако обектът е голям повече от 1 километър и половина. Такива удари са толкова редки, че според изчисленията на астрономите, последният такъв се е случил преди 65 милиона години. Също така програмата на НАСА “Близки до Земята обекти” може да предскаже удари от големи обекти най-малко сто години предварително и те не предвиждат такива удари в близкото бъдеще.

   * Най-голямата заплаха за нашето съществуване не е извънземна, а се намира на територията на земята – това е изригването на супер вулкан като вулкана “Йелоустоун” в Уайоминг, който злокобно боботи и има потенциала, чрез експлозия, да освободи в атмосферата мощност, равняваща се на 1.000 водородни бомби, което би закрило слънчевата светлина и би потопило планетата в ядрена зима.

В заключение ще кажа следното: Божието слово ни учи, че краят на човешката история ще дойде след Второто пришествие на Исус Христос, когато Той ще съди света в праведност (прочетете ІІ Солунци 1- ва гл. ). Исус каза, че времената и сезоните за Второто Му идване и подготовката за вечното Му царство на земята, са известни само на Отец (прочетете Деяния 1- ва и Матей 24-ва гл.). Колкото и прецизни да са били изчисленията на цивилизацията на маите, аз не се страхувам от митичен бог на творението и войната. Страхувам се само от всевишния Бог, който единствен решава времената и сезоните в човешката история (Еклисиаст 3- та гл.).

Източник: www.josephmattera.org